Categories

entorn

Riudoms és una població situada a la comarca del Baix Camp. Té una població de 5.365 habitants, amb una superfície aproximada de 32,39 Km2.

Els punts d'interès de Plaça de l'Església, plaça petita, Església parroquial 'de Sant Jaume', monument a Gaudí, capella de la Mare de Déu, hospital, casa de cultura, 'casa del Beat Bonaventura Gran', Ajuntament, Ermita 'de Sant Antoni de Pàdua', 'més de la Calderera'.

En aquesta població, els productes agrícoles com l'avellana i l'olivera comparteixen protagonisme en un comerç amb auge. Importants llocs d'interès són l'ermita 'de Sant Antoni' per la seva retaule, l'església parroquial 'de Sant Jaume' on es conserven les despulles del Beat Bonaventura Gran, fill del municipi, i antic convent dels franciscans.

El Baix Camp és una terra de contrastos. La plana l'ocupen els conreus d'avellana (DO Avellana de Reus), d'ametlla, d'oliveres (oli DOP Siurana) i de garrofers en major part, el vi és DO Tarragona. També és apreciat el vi moscatell que s'elabora a Montbrió del Camp.

Les muntanyes de Prades al nord amb una serra prelitoral en el medi, delimiten uns terrenys de pins i alzines amb cultius com la patata de Prades, amb DO de Qualitat. El visitant troba, per la proximitat de les muntanyes, barrancs amb canyes i camins de vegetació típicament mediterranis: atzavares, figueres de moro, magranes ..., al costat de fonts i al voltant de poblacions amb campanars, tots de formes diferents. Dispersats pels termes, cases i casetes amb la típica palmera i ombres de figueres, moreres i acàcies, o coberts de parra de moscatell. A prop dels pobles, cementiris amb fileres de xiprers, senyal de benvinguda.

Més enllà trobem urbanitzacions per a una vida més tranquil i més propera a la natura. Restaurants i hostals satisfan al viatger en el seu tarannà. A la costa, les platges de sorra daurada, llargues o petites cales, són el reclam de turistes d'arreu del món. Els pobles costaners ofereixen la millor selecció gastronòmica de peix i marisc que pesquen els pescadors de la zona. Restaurants, hotels, discoteques i bars s'amunteguen on abans hi havia els tranquils pobles mariners.

En els últims decennis la comarca ha experimentat un considerable augment del turisme, atret pels atractius costaners del paisatge i pel patrimoni monumental, entre els quals cal destacar el Gaudí Center i la ruta modernista, entre altres. El Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci té com a missió convertir-se en un pol d'knowledge-economy sobre el turisme amb una projecció internacional.

Subcategories

Disculpeu les molèsties.

Torneu a cercar-ho

Product added to compare.