Història

L'any 1956, un grup d'agricultors de Riudoms, animats pel veterinari de la vila D. Carles Caballero Monrós, van fundar la Cooperativa Agrícola de Riudoms.

Els començaments de l'entitat van ser força difícils per una falta de creença dels agricultors locals en el cooperativisme. No obstant això, es va remuntar la situació, amb l'adquisició de la casa situada a la Plaça del Portal número 4 de la nostra vila, on es va instal·lar un celler de vi, llavors un producte important a Riudoms, i també un molí d'oli. Més endavant es va adquirir l'antic garatge de la Hispano Riudomense a l'avinguda Montbrió com magatzems d'adobs, pinsos i fitosanitaris.

Avui en dia, la Cooperativa és una realitat viva de la nostra vila. Compta amb seccions de fruits secs, oli, subministraments i una secció de crèdit, que ofereix serveis bancaris als socis de l'entitat.

L'oli que s'elabora, emparat en la denominació d'origen de Siurana, té una gran consideració, i està acreditat com un dels millors de la nostra zona. Recentment, la Cooperativa ha fet un salt endavant i ha inaugurat un molí d'oli i una planta receptora de fruits secs amb la tecnologia més avançada, en el camí de les Passeres del municipi.

Aquesta energia és la que, al 2006, va fer possible la inauguració de l'Agrobotiga, una botiga amb atenció especial als productes de la terra de primera qualitat. L'objectiu és donar valor afegit a la nostra producció agrària i demostrar que aquest és el camí de futur de l'agricultura.

En resum, la Cooperativa afronta amb optimisme el fet històric del cinquantè aniversari, que es va celebrar al 2006 i té el repte de continuar donant el millor servei als agricultors des de l'associacionisme agrari, una de les característiques més distintives de l'agricultura catalana.

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: