Categories

Seccions i instal·lacions

 • OLI

  aceite
 • L'oli s'ha consolidat en els darrers anys com el producte estrella de les cooperatives agrícoles, tant de Riudoms com les poblacions veïnes que comparteixen, des de fa més de 25 anys, l'anomenada denominació d'origen de Siurana, de divulgació la ben guanyada fama i qualitat de l'oli procedent del cultiu de la varietat Arberquina, que unit a l'elaboració per institucions agràries de solera com són les modernes i preparades cooperatives actuals, infon confiança en el cada vegada més exigent consumidor d'avui en dia.

  En l'actualitat, a Riudoms, una part important de l'oli acabat de fer va destinat a l'exportació per a olis de primeríssima qualitat que es comercialitza a través de la Unió, una altra part va a l'autoconsum dels socis i l'altra part per a la venda a la botiga l'Agrobotiga que hi ha a la mateixa cooperativa.

  A la Cooperativa Agrícola de Riudoms, l'oli reservat per als socis i per a la venda al públic és envasat al local de l'entitat en ampolla de vidre de tres quartes parts de litre, i en recipients de plàstic de cinc, dos i un litre amb l'etiqueta de la Denominació d'Origen de Siurana.

  Es tracta d'un oli de fama reconeguda que arriba a tots els llocs d'Europa i, com és evident, reiterem que està ben considerat com a Siurana que és.

 • FRUITS SECS

  avellana
 • L'avellana, de ser el producte emblemàtic i tradicional per excel·lència en la dècada dels setanta i primera permeti dels vuitanta en els territoris que conformen el Camp de Tarragona (especialment de 1974-1987), ha passat a ser un cultiu més aviat testimonial, camí de formar èpoques pretèrites de Riudoms i dels nostres pobles, com va passar en el seu moment amb el cultiu vitivinícola. En l'actualitat, els sacs d'avellanes que entren a la cooperativa no superen el 20-21% del total que arribava en èpoques anteriors.

  La Cooperativa Agrícola de Riudoms, des de l'estiu de 1988, es troba integrada en l'organització de productors agraris d'avellana de la Unió Agrària Cooperativa (UAC), cooperativa de segon grau, a través de la qual ha vingut comercialitzant aquest fruit sec.

  En l'actualitat els socis porten avellanes a la cooperativa, on acaben dipositades en una màquina que fa la neteja i, a continuació, són comercialitzades a través de la UAC.

  almendra
 • L'ametlla és un altre fruit sec que entra a la cooperativa, allà pel mes de setembre i que, després de treure-li la pell i deixar-la neta, es comercialitza a través de la cooperativa de segon grau UAC de Reus.

  En les últimes campanyes, el volum d'ametlles entrades al magatzem oscil·la entre els 60.000 i 70.000 quilos.

  El tercer fruit sec amb què es treballa en la cooperativa és la garrofa. La cooperativa ofereix al soci el servei d'adquirir aquests fruits per, posteriorment, vendre-directament sense cap tipus de tractament i de treball addicional a una cooperativa de segon grau, la Comercial Garrofa.

  L'empresa encarregada de seguir el procés des de la industrialització de les garrofes és la cooperativa de Mont-roig del Camp, que disposa d'una instal·lació que trosseja el producte per a pinsos compostos i separa el garrofí, que en definitiva, és l'element més apreciat que condiciona el mercat de la garrofa.

 • MAGATZEM DE SUBMINISTRAMENTS

  Està situat a les instal·lacions de la Cooperativa, al carrer Salvador Espriu. En les seves instal·lacions el soci podrà trobar tot tipus de materials que li són necessaris per poder realitzar el seu treball; eines, productes fitosanitaris, adobs, ... De la mateixa manera, la cooperativa presta en aquestes instal·lacions serveis d'assessorament als socis relacionats amb l'activitat agrícola.

  Podrà trobar més informació sobre aquesta secció dins d'aquest web en l'apartat d''Instal·lacions'.

 • L'AGROBOTIGA

  agrobotiga Es tracta d'una botiga de molt recent inauguració i que està situada dins del cas de la vila. En aquesta botiga el soci i client en general, podrà trobar tots els productes típics de la Cooperativa, així com altres productes que són d'ús quotidià per a la llar.

  Podrà trobar més informació sobre aquesta secció dins d'aquest web en l'apartat d''Instal·lacions', així com en el menú 'Agrobotiga'.

 • LA SECCIÓ DE CRÈDIT

  Cada soci disposa d'una llibreta d'estalvis on se li carreguen totes les operacions en relació amb les collites que porta la cooperativa i que són liquidables com a resultats.

  Se li domicilien els rebuts, liquidacions fiscals, seguretat social, pensions, transferències, targetes, etc, com qualsevol altra entitat financera.

  Altres productes a terme són els que s'ofereixen i que estan a l'abast del soci. Els fons d'inversió, encara que oferts als socis, són escassos de moment, així com els comptes corrents.

  L'oficina de crèdit forma part de l'Associació de Seccions de Crèdit (ASC), amb seu a Barcelona, dins de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. La raó per la qual Riudoms ha signat un conveni de col·laboració amb una entitat financera es basa en el fet que és la forma més adequada per al subministrament d'una sèrie de serveis financers.

Instal·lacions

 • Cooperativa Agrícola de Riudoms

  La Cooperativa Agrícola de Riudoms disposa d'unes modernes instal·lacions que van entrar en funcionament el dia 5 de novembre de 2001, a president de la cooperativa D. Pascual Mas Gispert.

  Aquestes instal·lacions tenen una superfície construïda de 1.200 m2, sobre una superfície total de la parcel de 4.000m2. Aquesta planta ha suposat una inversió de prop d'1 milió d'euros i permet triplicar la producció diària d'oli, passant dels antics 40.000 quilos a 120.000 quilos actuals.

  L'edifici està format per dues parts:

  - El molí d'oli, amb uns dipòsits amb una capacitat de 160.000 quilos d'oli, i 3 sitges amb una capacitat de 32.000 quilos cadascun, per a rebre olives abans d'arribar al molí. Cal remarcar que tota la producció d'oli és d'acer inoxidable, la qual cosa permet obtenir un producte amb unes condicions extraordinàriament òptimes i de gran qualitat.

  - D'altra banda, hi ha també un centre de recepció de fruits secs i emmagatzematge. Amb aquesta finalitat, s'han instal·lat dues sitges amb una capacitat d'emmagatzematge d'uns 80.000 quilos, i s'han adquirit una netejadora d'avellanes, una cinta per netejar i seleccionar, una vetlladora d'ametlles i una assecadora. Un cop les avellanes i ametlles han estat seleccionades, es transporten a la Unió Agrària Cooperativa de Reus.

 • Magatzem de subministraments

  Des 2002 el magatzem ubicat a les noves instal·lacions del carrer Salvador Espriu s/n, constitueix la secció de subministraments agrícoles on es venen a preus competitius adobs, fitosanitaris, elements de protecció, ferreteria agrícola, estris, serveis de plantació d'horta i altres productes de molta acceptació en els agricultors, com pinsos per a animals de companyia.

  De la mateixa manera, implícitament de la secció, es detecta un tipus d'assessorament espontani i natural que sol realitzar el propi dependent de la cooperativa al soci que acudeix a comprar productes relacionats amb l'activitat agrícola.

  Amb el nou magatzem de subministraments, la cooperativa no només ha mantingut el seu ritme de producció i vendes, sinó que ha millorat considerablement el volum de les seves vendes, amb increments propers al 30% respecte a campanyes anteriors.

 • La Agrobotiga

  Dins del casc urbà de Riudoms, va ser el diumenge dia 15 de gener de 2006 a la una del migdia, quan es va inaugurar oficialment la Agrobotiga de la Cooperativa Agrícola de Riudoms, amb la presència de la direcció de la cooperativa, així com de membresde la corporació local i més de 200 persones.

  La agrobotiga de Riudoms és com un supermercat on, a part de l'oli nou i de la fruita seca, productes típics de la cooperativa, poden trobar tota mena de gènere d'ús quotidià, alguns d'ells característics de les comarques meridionals de Catalunya.

  Està oberta al públic tots els dies de la setmana, d'horari de matí i tarda, de dilluns a dissabte, i els diumenges al matí, en un intent de captar els clients de fora de la vila.


 • La Secció de Crèdit i Oficines

  La Caixa Rural Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola de Riudoms està situada a la Plaça Portal, 4.

  En aquestes dependències es troben de la mateixa manera les oficines de la cooperativa, que estan a disposició dels socis per a atendre'ls en qualsevol dels serveis que presta la cooperativa.

Subcategories

Disculpeu les molèsties.

Torneu a cercar-ho

Product added to compare.